Bedrijfsprofiel

Ruud Kerkhoff Uitvaartverzorging in Haarlem en omgeving

Ik weet dat deze pagina veel tekst bevat, maar wanneer u meer wilt weten over onze achtergrond, dan nodig ik u van harte uit om verder te lezen.

Ruud Kerkhoff Uitvaartzorg /Luvu is gestart op 1 november 1999. Het is een relatief klein uitvaartbedrijf waar persoonlijke begeleiding, maar ook gevoel voor stijl en piëteit hoog in het vaandel staan. Juist deze persoonlijke benadering is onze kracht, daar de nabestaanden voelen dat ze er niet alleen voor staan. Alles wordt naar eigen wens ingevuld, waarbij ook bijna alles mogelijk is, mits het binnen de Wet op de Lijkbezorging past. Hiervoor hebben wij een team van zeer betrokken medewerkers, die het net als ik het een voorrecht vinden om u bij te mogen staan.

Ruud Kerkhoff is absoluut geen onbekende in uitvaartland. In 1986 is hij begonnen bij Uitvaartverzorging Kennemerland aan de Herenweg 180 in Heemstede. Bij vele heemstedenaren was dit gebouw bekend als “het huis met de vaas”. De manier en kwaliteit van uitvaarten verzorgen die door "Kennemerland" in Heemstede gehanteerd werd, is hem zeer vakkundig bijgebracht. Destijds werd alles in eigen beheer gedaan, zodat er zeer korte lijnen waren en daardoor een goede bewaking van kwaliteit en prettige omgang met de nabestaanden. Later is het bedrijf opgenomen in de Eerste Coöperatieve Associatie voor Uitvaartverzorging aan de Zijlweg in Haarlem en werd het uitvaartcentrum aan de Herenweg slechts een nevenvestiging in Heemstede. De samenvoeging van de bedrijven werd ook doorgevoerd in de naam, nml Associatie Kennemerland. Door deze schaalvergroting is het karakter van de “Herenweg” helaas verloren gegaan. Ruud was gewend aan heel persoonlijk contact met de families en is vervolgens gestart met Luvu. Het vasthouden van die kwaliteit en persoonlijke benadering, als tijdens zijn tijd in Heemstede, is voor hem altijd van groot belang geweest.

Ruud heeft zelf ervaren hoe het is om in een kleine organisatie te werken en vervolgens onderdeel te zijn van een groot bedrijf. Het verschil zit hoofdzakelijk in de tijd en aandacht die je kunt geven aan de nabestaanden, in een voor hen zware periode. Je kunt er echt zijn voor de familie en zij worden niet telkens geconfronteerd met “andere” gezichten. Ook na de uitvaart blijft het contact in stand om te helpen waar nodig is en kan er beroep gedaan worden op professionele nazorg. Een gedegen opleiding over etiquette en piëteit blijft onontbeerlijk, naast het moderniseren van het laatste afscheid.

Door tijd te nemen om mee te denken over de invulling van de uitvaart, komt er vaak een heel mooi, warm en persoonlijk afscheid. Door onze ervaring kunnen er veel dingen aangedragen worden. Steeds vaker organiseren wij uitvaarten op andere locaties als de traditionele.
Dit geeft een heel andere sfeer, het afscheid kan veel natuurlijker en warmer plaatsvinden, ook zonder tijdsdruk.

Ruud is een groot voorstander om de familie ook echt te betrekken bij de uitvaart. Vaak wil men ook actief meewerken aan het afscheid en daar geven wij dan ook alle ruimte voor. De tijd van het passief afscheid nemen is gelukkig voorbij.

Hierbij kan men denken aan:
✔ Helpen de overledene te wassen en aan te kleden
✔ Zelf de kist sluiten bij het laatste afscheid
✔ Zelf de kist dragen in de kerk en/of op de begraafplaats/crematorium
✔ Meerijden of zelf rijden in de rouwauto (waar de kist in staat)

Ook kunnen er handelingen worden aangedragen om de uitvaart completer te maken, b.v.
✔ Duiven of ballonnen loslaten bij de uitvaart
✔ De kist zelf beschilderen en beschrijven
✔ Muziek aan het graf
✔ Beamerpresentatie tijdens de plechtigheid
✔ Professionele geluidsapparatuur tijdens de dienst

Lang niet alle punten zijn nieuw, maar als uitvaartverzorger moet je er wel de tijd voor kunnen/willen nemen om dit in alle rust te bespreken. Soms is het vak van uitvaartverzorger een vreselijk beroep en kom je in situaties waar je liever niet wilt zijn, maar ook juist dan door het samenspel met de familie kom je tot iets moois en is het altijd weer een voorrecht om alles te mogen verzorgen. Het blijft een onbeschrijfelijk gevoel, wanneer mensen blij, dankbaar en tevreden zijn over een uitvaart, terwijl ze net van het meest dierbare wat ze hebben afscheid hebben moeten nemen. Dit geeft ons de kracht en behoefte om er voor de familie te zijn en de bevestiging dat we het goed gedaan hebben.

Voor Ruud is uiteindelijk alles bespreekbaar en wij doen erg ons best om alle wensen in te passen. Wij kunnen altijd voor het verzorgen van de uitvaart ingeschakeld worden, ook ongeacht waar U verzekerd bent. Voor vragen hierover kunt U ons altijd vrijblijvend benaderen.
Ik heb veel ervaring om al in een eeder stadium met familie's in contact te komen om alle mogelijkheden voor de uitvaart al eens door te spreken. Vaak gebeurt dit in de aanwezigheid van degene die het aangaat. Wanneer het gesprek heeft plaatsgevonden dan geeft dit veel rust en zal na overlijden ook echt alles naar eigen wens ingevuld worden.

U kunt ook via Luvu een uitvaartverzekering afsluiten, inschrijven en uw wensen deponeren.

Luvu wil graag een transparant beleid voeren qua uitvaartkosten. U kunt op voorhand uitvoerig geïnformeerd worden over de uitvaartkosten. U zult zien dat het niet altijd zo kostbaar hoeft te zijn.

Ruud Kerkhoff

Delen: