Overlijden Gré Luttik

Op donderdag 28 september 2023 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze (oud)medewerkster Gré Luttik.
Ik heb Gré ontmoet tijdens een rouwbezoek elders. Zij was daar werkzaam als rouwbezoek-medewerkster. Gré wilde meer, maar kreeg die ruimte en mogelijkheid niet bij haar toenmalige werkgever.. Zij had zelf het idee dat ze meer in haar mars had en zag zichzelf wel als uitvaartleidster. Nu ben ik zo van: iedereen verdient een kans en heb haar uitgenodigd om bij ons eens mee te lopen. Uitvaartleidster bleek wel degelijk één van haar kwaliteiten te zijn. Zij is vervolgens in 2003 over naar LUVU overgestapt. Bij ons heeft ze héél veel families begeleid en ging ze volop mee naar de PC in Amsterdam en Associatie in Haarlem. Daar werden wij veel gevraagd om te helpen met uitvoeren van hun uitvaarten. Dit ging Gré heel goed af.
Bij Luvu heeft Gré ook vele families bijgestaan en met name in háár dorp: Westzaan. Gré kon soms moeilijk zijn, voor zichzelf en voor anderen, maar in haar uitvaartwerk was ze heel liefdevol en zorgzaam voor de families. Ze was ook actief als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en deed huwelijken in het Regthuys in Westzaan.. Dat was dan op 1-hoog en beneden deed ze voor ons de rouwbezoeken.
Ook hebben we samen nog op de Dag van Westzaan gestaan met onze Daimler rouwauto, waarin zij ook als koningin meereed in de rondrit in het dorp. Wuiven naar het volk…. De gezondheid van Gré heeft haar nooit meegezeten, maar telkens knokte zij zich er weer bovenop. Helaas is het deze keer niet gelukt. Wij hebben afscheid genomen van Gré op de Natuurbegraafplaats Geestermerloo in Koedijk, waar zij een mooi plekje heeft gekregen.
 
Rust Zacht Gré
 

Delen: